Verkopen

De Snuffelmarkt is een plek voor iedereen die wil verkopen, voor particulieren én bedrijven. De overdekte en verwarmde markt staat vol met marktkraampjes in diverse uitvoeringen, grote en kleine. Ook jij kunt zo’n kraampje huren. Je plaatst je spullen in de kraam zoals en wanneer jij het wilt en dan verkopen wij je spullen voor je.

 

De ideale manier van verkopen als je:

 • het leuk vindt om telkens nieuwe kleren te dragen, maar de oude eigenlijk te goed zijn om weg te gooien
 • ook iets wilt doen voor het milieu en vóór hergebruik van spullen bent
 • creatief bent en het leuk vindt om iets te maken, maar niet weet waar je het moet laten
 • kunst maakt en geen plek en tijd hebt om het onder de aandacht te brengen
 • al langer een winkel wilt beginnen, maar de stap naar een echte winkel nog te groot vindt
 • een outletcollectie aan de man/vrouw wilt brengen en een tijdelijke verkoopplek zoekt
 • een webwinkel hebt, maar ook een plek wilt waar de producten gewoon te zien en aan te raken zijn
 • niets meer kwijt kunt in je overvolle kasten
 • als je eindelijk eens wat wilt verdienen met je zelfgemaakte spullen of kunst
 • zelf wilt verkopen, maar toch geen uren achter een kraampje wilt staan

 

Zo werkt het

 1. Je huurt een marktkraampje. Dat kan per week en verlengen kan ook altijd. Je huurt al een marktkraam voor €25 per week. Maar je kunt ook goedkoper een halve kraam of een legplank huren. De huurafspraken leggen we vast in een huurcontract.
 2. Je richt je kraam zelf in: hoe aantrekkelijker des te meer belangstelling je krijgt natuurlijk. Je mag de kraam inrichten op elk moment van de dag tijdens de openingsuren. En je mag tijdens de huurperiode altijd het productaanbod veranderen.
 3. Je hoeft niet achter de kraam te staan. De Snuffelmarkt heeft eigen verkoopmedewerkers. De klanten kunnen hun producten afrekenen bij hen aan de kassa van de Snuffelmarkt.
 4. De kassa registreert aan de hand van een sticker met je persoonlijke barcode op het product dat het gaat om een van jouw producten. Je krijgt bij aanvang van de huurperiode een aantal stickers die je op je spullen kunt plakken. Je mag zelf de prijs van de te verkopen spullen bepalen. Die zet je op de stickers. De Snuffelmarkt betaalt aan jou het totale bedrag en houdt niets De hele opbrengst is dus voor jou!
 5. Door de kassaregistratie is na te gaan wat er van je producten is verkocht. Dat bedrag wordt naar je bankrekening overgemaakt.
 6. Niet alles verkocht? Dan kun je de huurperiode eenvoudig verlengen. Een telefoontje of mailtje is voldoende.
 7. Wil je stoppen? Dan haal je op de laatste dag van de huurperiode uiterlijk voor 17.00 uur je spullen op. Is je kraam dan niet leeg of heb je geen contact opgenomen met de Snuffelmarkt, dan komen je spullen in Het Kraampje voor het Goede Doel. De opbrengst van deze kraam gaat naar een goed doel dat de klanten van de Snuffelmarkt hebben gekozen.

 

Nog wat tips

 • Kom af en toe langs en controleer of je kraam er nog netjes uitziet. Het kan zijn dat er nieuwe spullen bij kunnen of dat je toch nog wat aan de inrichting moet doen. Vergeet niet: een kraampje dat er leuk uitziet, trekt meer kopers.
 • Plaats alleen spullen in de kraam die schoon, niet kapot en compleet zijn.
 • Maak de prijs van de spullen niet te hoog. Houd rekening met de bezoekers aan de Snuffelmarkt. Die zijn vaak uit op koopjes.
 • Laat iedereen in je vriendenkring en je familie weten dat je in de Snuffelmarkt spullen verkoopt en nodig hen uit om een kijkje te komen nemen. Het is bovendien een leuk uitstapje. Zeker met de aanwezige koffiecorner, waar je na het afstruinen van alle kraampjes nog even gezellig kunt bijkomen/bijkletsen.

 

Meer informatie over de diverse mogelijkheden en prijzen?

 

Lekker gewoon voor iedereen!